Szerződés-, munkaköri leírás készítés

"A megfelelő szerződés és munkaköri leírás védelmet jelent munkáltatónak és munkavállalónak egyaránt."

A szerződés és a munkaköri leírás megalkotása igen fontos része kell, hogy legyen a dolgozó beléptetési folyamatának, hiszen a munkavállaló csak azon feladatok elvégzésére kötelezhető, amelyek bele lettek fogalmazva ezekbe a dokumentumokba. Ráadásul a munkáltatónak 15 napja van erre a munkavállaló felvételétől számítva. A munkaszerződés nem elegendő, hisz csak általánosan érinti a feladatokat, nem teljes körű. Ráadásul, ha a feladatok körében változás történik, elegendő a munkaköri leírást változtatni - mivel az nem része a munkaszerződésnek.

A munkaköri leírás továbbá alapja lehet az álláshirdetéseknek, a betanítási folyamatoknak, illetve vitás kérdések esetén a munkaügyi bíróság is bekérheti. Általa összehasonlíthatóvá válnak a munkakörök, így egyszerűbb a teljesítmény értékelés is és egy esetleges szervezetátalakítása során a munkakörök könnyen átszabhatók vele. 

Munkánk során először feltárjuk a munkakör jellemzőit, mely segít meghatározni a szervezeti viszonyokat, feladatokat, felelősségeket, kapcsolatokat, lehetőségeket és korlátokat (pl. döntési jogkör), valamint a munkaköri követelményeket. 

Ennek eredményeképpen jön létre a munkaköri leírás, amely mind a beosztott, mind a vezető számára pontos információval szolgál a munkavégzés kereteit illetően. Igény szerint többnyelvű leírást is készíthetünk.

Továbbá elkészítjük a munkaszerződéseket is, melyeket ugyancsak készíthetünk több nyelven is.

Ha mindez elkészül, Önnek semmi más dolga nem lesz, csak beléptetni az új dolgozóit!


További távoli adminisztrációs szolgáltatásaink:  

Szeretne velünk kapcsolatba lépni?